Emma Ojapuska
Written by Emma Ojapuska

Live-tila helppoon ja moderniin esittämiseen

Esitä helposti mistä vaan, millä tahansa laittella, kelle tahansa.

Live-linkillä esittäminen

• Seidat tarjoaa linkin jakotavaksi live-linkin. Live-tilassa olevan linkin avulla voit esittää helposti esityksiäsi ilman näytönjakoa.
  • Jaa esityksesi live-tilassa olevalla linkillä, ja vaihda slideä omalla laitteellasi, niin se vaihtuu myös kaikkien vastaanottajien näytöillä.
  • Linkkien vastaanottajien / katsojien määrää ei ole rajattu.

Miten luoda live-linkki?

1. Valitse esitys jonka haluat jakaa.
  2. Navigoi jakosivulle painamalla jakoikonia.
  3. Klikkaa "Create new link".
  4. Valitse jakotavaksi joko Live: team tai Live: anyone (kuva alla)
  5. Voit nyt jakaa linkin kopioimalla se esimerkiksi sähköpostiin tai tekstiviestiin.

Live: team and Live: anyone

Jakotapa: Live: team

“Live: team” -esitystilassa kaikki linkin avanneet näkevät saman sivun. Näytettävää sivua kontrolloi tiimin jakaja-oikeuksilla varustettu käyttäjä. “Live: team” soveltuu kaikkiin tapaamisiin, joissa halutaan laiteriippumattomasti ja helposti jakaa asiakkaalle materiaali, mutta kontrolloida esitystä.

Jakotapa: Live: anyone

Kaikki näkevät saman sivun, mutta kuka tahansa katsoja voi kontrolloida esitystä. Esitystila soveltuu tilanteisiin, joissa kaikilla esitystilanteeseen osallistujalla tulee olla mahdollisuus valita mitä sivua katsotaan. Live: anyone ei ole käytössä Seidatin ilmaisversiossa.

Miten live-tilaa käytetään parhaiten?

1. Jaettuasi linkin avaa sama linkki selaimessa, jossa olet kirjautuneena Seidatiin.
  2. Katsoja/t näkevät nyt aktiivisen sivun. Riippuen esittäjän ja katsojan internetyhteydestä sivun vaihtumisessa saattaa olla noin sekuntin viive.
  3. Yleisesti on järkevää olla overview -näkymässä (kuva alla), jotta näet koko esityksen kerralla sekä esittäjän muistiinpanot. Vastaanottajat näkevät ainoastaan aktiivisena olevan sivun. Pääset overview -näkymään painamalla O-näppäintä tai karttaa oikeassa alkulmassa ja valitsemalla "Toggle overview".
  4. Kun lopetat esittämisen, vastaanottajat näkevät vielä viimeisenä näytetyn sivun. Voit poistaa linkin poistaaksesi kaiken pääsyn vastaanottajilta esitykseen.
  5. Voit vaihtaa linkin jälkikäteen myös "browse" -jakotilaan, minkä jälkeen kaikki vastaanottajat pääsevät itsenäisesti selaamaan esitystä samasta linkistä.

Esitysten kauko-ohjaaminen

Jos esität isoissa tapahtumissa, tai messuilla, missä haluat liikkua samalla kun esität, voit kontrolloida esitystä puhelimellasi. Avaa live-tilassa oleva linkki puhelimen selaimeen. Varmista, että olet kirjautunut samalla selaimella Seidatiin. Nyt voit käyttää puhelinta "kaukosäätimenä", ja vaihdella slidejä helposti. Puhelimella esittäjän ikkunan saa auki zoomamalla näyttöä ulospäin, tai painamalla puhelimen näytön oikeasta alareunasta esityksen "karttaa", ja klikkaamalla sen jälkeen valikosta "show overview".