Käyttöönotto ja aloitus suomeksi (esitys ja jakaminen)

• Kirjautuminen, muokkaaminen ja esittäminen tapahtuu www.app.seidat.com osoitteesta. Muokata voi millä tahansa laitteella, kunhan internet toimii.
  • Kirjautumisen jälkeen pääsee ”Dashboardille”, joka toimii Seidatin etusivuna. Takaisin tänne pääsee aina vasemman yläkulman talo-symbolista. Jos talo ei näy, paina Seidatin logosta (poron sarvet, vasen yläkulma) valikko esiin.

• Valitse oikea tiimi oikeasta yläkulmasta, jos et ole jäsenenä tiimeissä voit luoda uuden.
  • Esityksiä voi tehdä Private-tilin puolella, mutta näitä ei voi siirtää myöhemmin muihin tiimeihin.
  • Esittämään pääsee suoraan esityksen pikkukuvaa painamalla. Navigointi tapahtuu nuolinäppäimillä.

• Esityksen jakaminen tapahtuu pikkukuvan oikealla puolella olevasta jakonappulasta (roskakorin vasemmalla puolella).

• Valitse Seidat Link, jos haluat jakaa esityksen, jota vastaanottaja voi itse selata.

• Valitse Seidat Live, jos haluat itse vaihtaa sivua ja kaikille vastaanottajilla vaihtuu sivu samanaikaisesti.

• Voit luoda linkkejä rajattomasti, ne voi nimetä tunnistamisen helpottamiseksi ja ne voi poistaa, jolloin vastaanottaja ei enää näe esitystä. Aloita esittäminen ”Start Live” -painikkeesta. Lopeta painamalla dashboard symbolia (talo) tai esityksen nimestä ylävalikosta.

• Esittäessä F-näppäintä painamalla saa koko näytön tilaan ja painamalla O-kirjainta saa ”Overviewin” eli koko esityksen näkymän, josta pystyy ohjaamaan Seidat Live esitystä helpommin. Overviewiä voi käyttää myös navigoinnin helpottamiseen normaalissa esitystilanteessa.
  • Jos esitys tarvitsee jakaa tai tallentaan koneelle, tapahtuu se samasta ”jakovalikosta”, jossa on Seidat Link ja Seidat Live. Painamalla sinistä näppäintä aukeaa tulostus/PDF työkalu, jossa tulee valita oikea paperisuunta (landscape) ja kytkeä taustakuvat päälle. Tämän jälkeen esitys voidaan tulostaa tai tallentaa PDF:nä riippuen valinnoista.
  • Esityksen tallentaminen koneelle, eli Export, tapahtuu sinisestä näppäimestä, josta se latautuu koneelle. Pura zip. tiedosto, avaa kansio ja paina Play. Esitys toimii nyt suoraan koneelta. Jos nettiä ei ole, niin upotettu sisältö ei toimi. Jos netti toimii upotettu sisältö toimii normaalisti.
  • Muokkaamistilaan pääsee painamalla matrix-symbolia jakonappulan vasemmalla puolella. Järjestystä voi muuttaa raahaamalla nuolista yksittäisen sivun päällä, poistaminen tapahtuu roskakori-symbolista ja muokkaaminen kynä-symbolista.
J
Joona is the author of this solution article.